Bahan-bahannya: 
1/2 ekor ayam - dipotong beberapa ketul
1 inci halia
3 ulas bawang putih
sesudu kunyit
sesudu rempah kari
garam secukupnya
gula/ madu secukupnya
Cara-caranya :

1/2 ekor ayam - dipotong beberapa ketul
1 inci halia
3 ulas bawang putih
sesudu kunyit
sesudu rempah kari
garam secukupnya
gula/ madu secukupnya
Cara-caranya :
- Potong ayam kepada beberapa bahagian, dicuci bersih.
- Gaulkan dengan bawang putih dan halia yang telah ditumbuk berserta madu atau gula. Perap sekurang-kurangnya selama 15 minit.
- Gaulkan kunyit, serbuk kari, dan garam secukupnya. Biarkan sekejap.
- Goreng sehingga masak ikut kegaringan yang sesuai.

- Gandum dicampurkan dengan sedikit tepung jagung dan sedikit jintan manis yang ditumbuk.
- Celupkan potongan ayam yang sudah digaulkan tadi ke dalam telur.. golekkan kepada tepung.
- Goreng secukup masak.
SELAMAT MENCUBA DAN ANDA AKAN MERASAI KELAINANNYA....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan